Това каза служебният премиер Гълъб Донев в интервю за Euronews Bulgaria. Той

...
Това каза служебният премиер Гълъб Донев в интервю за Euronews Bulgaria. Той
Коментари Харесай

Премиерът Донев увери: Границата ни е сигурна frognews.bg

Това сподели служебният премиер Гълъб Донев в изявление за Euronews Bulgaria. Той изрече съболезнования към околните на починалия служител на реда.

 

Донев подсети, че българо-турската граница е най-голямата сухопътна граница на Европейски Съюз. 

 

" Ние имаме над 1000 души жива мощ, които я охраняват. Всеки ден мъжете и дамите там поставят неимоверни старания на този сложен, тежък терен. Оградата има потребност от ремонт и ние заделихме нужния запас ", изброи Донев. По думите му сега българската граница е подложена на най-тежкия мигрантски напън от началото на рецесията през 2015 г. 

 

" 140 000 са незаконните мигранти, които са отблъснати от границата на България. По този метод ние подсигуряваме и сигурността на Европа ", сподели служебният министър председател. Затова по думите му е належащо страната ни да изиска " малко повече взаимност " от страните-членки на Европейски Съюз, в това число и във финансово изражение. 

 

" Защото досега българската страна е отделила през бюджета, през парите на българските данъкоплатци над 1 милиарда лв., с цел да се охранява тази граница и да се подсигурява сигурността на Европейски Съюз ", регистрира служебният министър председател. 

 

Служебният премиер Гълъб Донев : Ще бъдем подготвени за еврото от 2024 година

България не е изгубила инерция в подготовката си и за еврозоната. Това съобщи в специфичното изявление за Euronews Bulgaria служебният премиер Гълъб Донев. 

 

„ Решението, гласувано в Народното събрание, демонстрира, че по тази тематика в Народното събрание няма различие “, уточни министър-председателят. Затова той е оптимист, че България ще извърши всички критерии и ще бъде призната за член на Еврозоната от 1 януари 2024 година Предстои да започва и информационна акция, която да обясни на обществото всички въпроси към идното въвеждане на еврото.

 

По отношение на инфлацията той изрази очакване, че е допустимо равнищата й освен да порастват, само че и да понижават - според от развиването на геополитическата конюнктура. Гълъб Донев призна, че покачването на цените е обезпокоително, само че подсети, че то се случва на всички места в Европа. 

 

" Ако вземем за образец единствено горивата – те вземат участие в в определянето на цените на всяка една стока и услуга. Така че за служебното държавно управление беше първостепенна задача да ограничи растежа на цените на горивата, дори да ги понижи, тъй че да може това понижение да бъде почувствано и да се отрази на останалите артикули ", изясни служебният министър председател.

 

Той съобщи, че България има най-ниската за месец ноември цена на природния газ в Европа. 

 

Той даде да се разбере, че все по този начин не възнамерява служебното държавно управление да внесе нов план за бюджет, макар настояванията на част от политическите сили.

" Служебното държавно управление внесе така наречен Удължителен закон за деяние за бюджета от 2022 година Това подсигурява, че всички заплащания, свързани с работни заплати, обществените заплащания, данъчни облекчения, ставки, ще бъдат непокътнати. И че всички равнища на разноски, достигнати все още, ще продължат да се извършват и през 2023 година ", успокои Донев.

 

Той съобщи, че е работа на постоянно държавно управление да приготви собствен бюджет, и през него да организира своята политика, обвързвана с услугите и обществените заплащания за жителите и за бизнеса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР